Welkom in "De Ark"

Iedereen is van harte welkom!

De Bun

Bij de kerk staat een gebouw met een bijzondere functie, namelijk onze jeugdsoos. De jeugdsoos is in 1998 opgericht met als doel om de jeugd een veilige en verantwoorde plek te geven om elkaar te ontmoeten. Voorheen ontmoette de jeugd elkaar in ‘De Regenboog’. Toen zich de mogelijkheid voordeed een aantal oude noodlokalen van de voormalige LTS aan te schaffen, werd besloten deze achter de kerk te plaatsen en er een jeugdhonk van te maken. De soos kreeg ook een naam, te weten: Jeugdsoos ‘De Bun’. 

De Bun

Deze naam is destijds gekozen omdat deze het doel van de jeugdsoos weergeeft. Een bun is namelijk een deel van een vissersboot waar de gevangen vis levend in wordt bewaard. De vis is daar veilig, droogt niet uit en zwemt er rustig in rond. De vis kan er echter niet uit vandaan zwemmen en is beschermd tegen gevaren van buitenaf, zoals bijvoorbeeld roofvissen. Net als de bun van een vissersboot wil de jeugdsoos ook een beschermde omgeving zijn voor de jeugd van onze kerk. 

 

Bestuur

De Bun is onderdeel van de CGK. Het heeft echter wel haar eigen bestuur. Het bestuur is zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het gebouw en draaiende houden van de soos.

 

Het gebouw / faciliteiten

Het gebouw, welke in 2009 geheel verbouwd is, bestaat uit meerdere vertrekken. Aan elk vertrek is een andere invulling gegeven zodat de jeugd op meerdere manieren vermaakt kan worden. Hieronder een beknopt overzicht van de indeling van de soos:

* De speelhal is het grootste vertrek van de soos. Hier vindt men onder andere een airhockeytafel, een poolbiljart, dartborden, een tafeltennistafel en een voetbaltafel.

* De huiskamer is ingericht zoals men een huiskamer verwacht. Het is voorzien zitmeubilair en een Smart-tv. Voor wie niet van tv-kijken houdt, is er een ruim aanbod aan bordspellen (zoals bijvoorbeeld Kolonisten, Take-5, Yahtzee of klaverjassen).

* De muziekhal is voorzien van een bar en meerdere zitjes. Er wordt muziek gedraaid welke geen aanstootgevende of grove teksten bevat.

* De keuken is het uitgiftepunt van koffie, frisdrank en snoepgoed.

* De vergaderzaal is tijdens reguliere openingstijden niet toegankelijk. Deze zaal wordt uitsluitend gebruikt voor vergaderingen. Ook onze Jeugdvereniging ‘Op Weg’ komt samen in deze zaal.

 

De Bun is iedere vrijdagavond geopend vanaf 19:00 uur. Alle 10-plussers uit het dorp en haar omgeving zijn er van harte welkom.

 

Overige activiteiten

Naast de reguliere openingstijden organiseert ‘De Bun’ nog een aantal activiteiten. De jaarlijkse survival welke gehouden wordt tijdens de start van een nieuw kerkelijk seizoen is hier een voorbeeld van, evenals het badmintontoernooi.

 

De Bun is niet alleen belangrijk voor de jeugd. Het laagdrempelige karakter van- en de voorzieningen in de jeugdsoos zorgen ervoor dat er meerdere kerkelijke activiteiten georganiseerd worden in De Bun.