Welkom in "De Ark"

Iedereen is van harte welkom!

Home

Een jonge bloeiende en in geloof groeiende gemeente

Welkom op de website van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Mussel! Onze gemeente is een betrokken, actieve (streek)gemeente van ongeveer 640 leden. Mussel ligt in het uiterste puntje van Zuidoost Groningen, dichtbij Drenthe, op de rand van Westerwolde. 

Wij geloven in God en willen Jezus Christus volgen. Hij is het die ons samenbindt als broers en zussen. We proberen in het spoor van Hem te gaan, die ons de allerbeste Weg wijst.

Als gemeenschap van jong en oud willen we op elkaar betrokken zijn. “De Ark” bestaat uit veel jonge mensen;  één derde is jonger dan 20 jaar, dat is ruim 200 personen(!)…en 65% is jonger dan 30 jaar.  We ervaren dit als een groot voorrecht, maar in de huidige tijd, ook als een grote uitdaging. Die uitdaging gaan wij echter van harte in Zijn kracht aan!

De diensten worden zeer goed bezocht. Op dit moment is onze gemeente vacant.

 

Een ieder is van harte welkom!

Diensten: Ochtenddienst: 9.30 uur & Middagdienst: 14.30 uur. U kunt onze diensten ‘live’ volgen of meeluisteren via kerkomroep.nl
Ook kunt diensten op een later tijdstip bekijken of beluisteren. Kijk hiervoor op de pagina Kerk TV

 I.v.m. de coronamaatregelen van de regering heeft de kerkenraad besloten om tot nader order geen reguliere diensten te houden in “De Ark”. Wel zullen ’s morgens en ‘s middags diensten worden gehouden die via Kerkomroep en Kerk TV te volgen zijn.

 

CGK Mussel op Facebook, tevens het laatste nieuws:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

CGK De Ark Mussel

Naast het kindermoment van onze eigen kindernevendienst dat weer online staat via YouTube, is dit ook mooi om te delen. Door ds. Ton vd Wekken, ons welbekend. ... See MoreSee Less

4 days ago

CGK De Ark Mussel

Onlangs is er in onze gemeente een collecte geweest voor Pakistan, vanwege de coronacrisis. Dit op initiatief van onze br.Gul Irfan Khan. Ook het dienstenbureau van de CGK heeft een bijdrage geleverd. Via onderstaande FB pagina is te volgen hoe het geld besteed wordt. ... See MoreSee Less

Onlangs is er in onze gemeente een collecte geweest voor Pakistan, vanwege de coronacrisis. Dit op initiatief van onze br.Gul Irfan Khan. Ook het dienstenbureau van de CGK heeft een bijdrage geleverd. Via onderstaande FB pagina is te volgen hoe het geld besteed wordt.Image attachment

4 days ago

CGK De Ark Mussel

‘Kerk, ik mis je’

In het begin ging het nog wel. Je wist dat je je verstand moest gebruiken. En daarom geen kerkdiensten meer zolang het niet kan om de coronacrisis. Maar een mens heeft niet alleen verstand, maar ook een ziel. En ik weet niet hoe het met u is, maar nu je zondag na zondag niet naar de kerk kunt gaan, nu begint er iets van een diep gemis aan je ziel te knagen.....

*(lees verder door op de link te drukken)*

.Column door Prof. dr. Verboom.
"De kerk is dicht - mijn ziel dorst naar God"

In het begin ging het nog wel. Je wist dat je je verstand moest gebruiken. En daarom geen kerkdiensten meer zolang het niet kan om de coronacrisis. Maar een mens heeft niet alleen verstand, maar ook een ziel. En ik weet niet hoe het met u is, maar nu je zondag na zondag niet naar de kerk kunt gaan, nu begint er iets van een diep gemis aan je ziel te knagen.

Kerk, ik mis je.
Nu lees ik Psalm 42 anders dan anders. Nu voel ik de dichter aan: zijn verlangen, zijn dorst. Het is dorst naar God, ja dat is het!

"Ik sta meer ontspannen in het leven"
Ben je dan niet dankbaar dat je de ‘kerkdienst’ digitaal kunt meemaken? Zeker, we kunnen onze predikanten en allen die in deze crisistijd zoveel voor ons als gemeente doen, niet dankbaar genoeg zijn. En bovenal de Heere, die laat merken dat Zijn werk doorgaat. Maar toch….die dorst naar God, dat verlangen naar Zijn huis, Zijn liefdedienst, Zijn kloppend hart voor zondaren.

Kostbaar
Nu besef je hoe kostbaar het was, dat je samen met de gemeente naar de kerk mocht gaan. Heb je het niet te weinig gewaardeerd? Nu zing je thuis:

‘k Heb U voorwaar in ’t heiligdom,
voorheen beschouwd met vrolijk ogen.’
Hoe zag ik daar Uw alvermogen!
Hoe blonk Uw Godd’lijk’ eer alom. (Ps. 63)

Hoe komt het toch dat je zo naar de kerk verlangt. Waar komt dat heimwee vandaan? Het is omdat je merkt dat God wil wonen in Zijn huis. En dat trekt aan je ziel. Omdat de kerk Gods vaderhuis hier op aarde is, wil jij er zijn. Je kunt niet zonder God. Je hebt het voor je geloof zo nodig, dat Hij naar je toekomt door Zijn Woord.

In gedachten
Als ik mijn ogen dicht doe, is het zondag en ben ik in de kerk. Ik zie de gemeente om mij heen. Kinderen en jongeren. Volwassenen en bejaarden. De gemeente van Christus, geroepen uit de duisternis tot het wonderbaar Licht. Wat mis ik de gemeente. Ik zie in gedachten de preekstoel. De plaats, waar de dienaar van het Woord ons arme zondaren de vergeving van zonden verkondigt. Ik zie de doopvont, waar het klinkt: kind, ik doop je in de Naam van de Vader, van de Zoon en van de Heilige Geest. Ik zie de avondmaalstafel, het stille servies op het witte laken. Ik mis het brood en de wijn, die we uit de hand van de dienaar ontvangen en aan elkaar mogen doorgeven. Ik hoor ook de gemeente om me heen zingen. Ik zing mee als een van de vele stemmen in het koor. Liederen van berouw, liederen van vertrouwen, liederen van hoop. Liederen om God te loven en te prijzen. Liederen vol van Jezus, onze gekruisigde en opgestane Heiland. O, eredienst, ik mis je zo.

Mijn ziel dorst naar God.

Hoop op God
Psalm 42 zingt: hoop op God. Want ik zal Hem nog loven. Wat verlang je naar de zondag waarop de deuren van de kerk weer opengaan. Wat zal dat bijzonder zijn. Wat zal dat een vreugde geven. Hoor, de klok luidt; het orgel begint te spelen. De psalm rijst in mijn ziel:

Eens verschijn ik voor den Heer.
Vindt mijn ziel het danklied weer. (Ps.42)

Prof. dr. Wim Verboom is werkzaam als theoloog, eerst als predikant in diverse kerkelijke gemeenten, later als hoogleraar aan de universiteit.
... See MoreSee Less

‘Kerk, ik mis je’

In het begin ging het nog wel. Je wist dat je je verstand moest gebruiken. En daarom geen kerkdiensten meer zolang het niet kan om de coronacrisis. Maar een mens heeft niet alleen verstand, maar ook een ziel. En ik weet niet hoe het met u is, maar nu je zondag na zondag niet naar de kerk kunt gaan, nu begint er iets van een diep gemis aan je ziel te knagen.....

*(lees verder door op de link te drukken)* 

.

6 days ago

CGK De Ark Mussel

Een bijdrage van de Kindernevendienst op deze Hemelvaartsdag!
Elke zondag staan er nieuwe bijdragen voor de kinderen van de nevendienst op het YouTube kanaal van onze kerk.
Wat geweldig dat dit werk op deze manier door mag gaan!

www.youtube.com/watch?v=RDU9USz4xkk&feature=em-uploademail
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

7 days ago

CGK De Ark Mussel

HART ONDER DE RIEM! -Graag zoveel mogelijk delen-

Samen met Stichting Present Zuidoost Groningen en de GKv Mussel, wil de diaconie in deze roerige tijd fruitpakketten bezorgen bij mensen van een verzorgingshuis. Om ze zo een hart onder de riem te steken willen wij fruitpakketten bezorgen bij de 35 bewoners van de Beukenhof ( BCM Ouderenzorg) in Musselkanaal.

Van u/jou vragen we om een kaart te schrijven, tekening te maken of een mooie kleurplaat.
De kaart/tekening/kleurplaat kan in de brievenbus van onze kerk worden gedaan. Dit kan tot uiterlijk woensdag 27 mei.

Ook een financiële bijdrage is welkom. Een pakket kost €5,00. Dit kunt u overmaken naar NL55 RABO 0343 4032 18 o.v.v. 'Fruitactie'.

Alvast hartelijk dank!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Tekening van Sven en Lynn maandag al in de brievenbus gedaan

Laad meer berichten...

 

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit