Student J.A. (Jasper) de Kok

5 Juli 2021 is de beroepingsbrief van onze gemeente bij kandidaat Jasper de Kok bezorgd.
Laten we bidden dat onze liefdevolle Vader Zijn weg met Jasper duidelijk maakt.

Natuurlijk is het fijn om vanuit onze gemeente te laten weten dat hij zeer welkom is bij ons in de Ark! Van harte aanbevolen.

Contactgegevens:

Garderbroekerweg 12-01
3781 JB Voorthuizen
jasperdekok@live.nl

Hieronder enkele diensten waarin student J.A. (Jasper) de Kok voorging en een persoonlijke introductie:

 

Dag broeders en zusters,

Op verzoek van de beroepingscommissie stel ik mij en mijn gezin graag aan u voor. Mijn naam is Jasper de Kok, 29 jaar en sinds 2019 getrouwd met Leanie. Sinds gisteren (23 juni) zijn we de trotse ouders van onze dochter Marthe.

Leanie is 24 en is werkzaam in het onderwijs als docente godsdienst. Naast haar onderwijstalenten is ze erg sociaal en muzikaal. Ze vindt het prachtig om die talenten in te zetten in het Koninkrijk van God. Hoe haar leven er over een half jaar uitziet weten we nog niet. Waarschijnlijk doet ze het in ieder geval de eerste periode in onze nieuwe gemeente rustig aan.

Dan over ondergetekende; de afgelopen jaren heb ik gewerkt in het onderwijs (als docent godsdienst) en in de zusterkerk van Bunschoten (als pastoraal werker in de breedste zin van het woord). Ik sta nu op het punt dat ik er naar uitkijk om Herder en Leraar te worden in één van de kerken van ons kerkverband. Het is mijn verlangen om het evangelie van de Heere Jezus Christus zo helder mogelijk uit te dragen in verkondiging, catechese en pastoraat.

Mijn kindertijd en jeugd heb ik doorgebracht in IJsselstein, onder de rook van Utrecht. Als kind ben ik gedoopt en kerkelijk opgevoed, maar in mijn jeugd zei het evangelie mij niets. Op mijn twintigste ben ik tot levend geloof gekomen en ontstond het verlangen om in Gods Koninkrijk te werken. Het moment is nu heel dichtbij dat ik dit verlangen fulltime mag vervullen… wat een voorrecht!

Ik zie er samen met mijn vrouw naar uit om ergens een gemeente te mogen dienen. We vertrouwen erop dat de Heere Zijn plan met ons heeft en dat Hij dit duidelijk zal maken. De komende tijd zal voor ons als gezin nog behoorlijk intensief zijn, maar we verwachten het van Hem – dan zal Hij het doen!

Met een broederlijke groet,

Jasper en Leanie de Kok

 

Wellicht ook interessant …